Навални тврди дека затворските стражари го мачат за да го прекине гладот со штрајк

Рускиот опозиционер Алексеј Навални, кој неодамна бил префрлен во затвор надвор од Москва, тврди дека затворските чувари го мачат откако почнал да штрајкува со глад. Како што тој тврди, затворските чувари во џебот му ставаат слатки, а пред него пржат пилешко и сакаат да го залажат да изеде нешто. Претходно Навални објави за неговото влошено … Continue reading Навални тврди дека затворските стражари го мачат за да го прекине гладот со штрајк

Текстот Навални тврди дека затворските стражари го мачат за да го прекине гладот со штрајк е превземен од Reporter.mk.