Нова теорија на научниците, темната материја не постои

Веќе со децении астрономите и физичарите разговараат и ги кршат копјата околу тоа како вселената е исполнета со егзотична материја, наречена темна материја, која го објаснува чудното гравитационо однесување на галаксијата и групите галаксии. Темната материја, според математичките модели, чини три четвртини од вкупната материја во вселената. Сепак, тоа никогаш не е видено или во … Continue reading Нова теорија на научниците, темната материја не постои

Текстот Нова теорија на научниците, темната материја не постои е превземен од Reporter.mk.