Откриена најмалата црна дупка која се наоѓа најблиску до Земјата

Астрономите мислат дека откриле толку мала црна дупка, што морале да смислат ексклузивна категорија во која ќе можат да ја класифицираат. Освен што е мала, оваа црна дупка се наоѓа и најблиску до земјата од сите други црни дупки. Оддалечена е на околу 1500 светлосни години од нашата планета во соѕвездието „Ееднорог“ во Млечниот пат. … Continue reading Откриена најмалата црна дупка која се наоѓа најблиску до Земјата

Текстот Откриена најмалата црна дупка која се наоѓа најблиску до Земјата е превземен од Reporter.mk.