По 24 години тргната ознаката на тајност, објавени непознати детали за несреќата во Чернобил

Архивата на Службите за безбедност во Украина и Украинскиот институт за национално сеќавање, ја тргнаа ознаката за тајност од документи за изградбата на нуклеарната електрана во Чернобил и несреќата која таму се случила. Институцијата се повикува на објавената втора книга зборник „Чернобилско досие КГБ“. Во неа ги има сите информации за нуклеарната централа од изградбата … Continue reading По 24 години тргната ознаката на тајност, објавени непознати детали за несреќата во Чернобил

Текстот По 24 години тргната ознаката на тајност, објавени непознати детали за несреќата во Чернобил е превземен од Reporter.mk.