Расната дискриминација и антиимиграционата политика на САД врз преживеаните Кинези од Титаник, се претставени во новиот документарец „Шестмината“

Нов документарец „Шестмината“, кој премиерно е прикажан во Кина, ја открива вистинската приказна за преживеаните шестмина Кинези од потонувањето на Титаник, една од најголемите катастрофи која се случила минатиот век, а која однесе повеќе од 1000 животи. Кога Титаник потонал во април 1912 година, илјадници луѓе завршија во ледената вода. Еден од чамците за спасување … Continue reading Расната дискриминација и антиимиграционата политика на САД врз преживеаните Кинези од Титаник, се претставени во новиот документарец „Шестмината“

Текстот Расната дискриминација и антиимиграционата политика на САД врз преживеаните Кинези од Титаник, се претставени во новиот документарец „Шестмината“ е превземен од Reporter.mk.