Сателитски снимки открија нови кинески објекти на границата со Индија

Сателитски снимки направени на 22 јуни, открија бункери, шатори и складишта за воена опрема во близина на границата меѓу Кина и Индија. На местото во близина на Галванската долина, сега можат да се видат објекти кои до пред месец дена ги немало. Кина изгради нови структури во близина на местото, каде неодамна изби конфликт во … Continue reading Сателитски снимки открија нови кинески објекти на границата со Индија

Текстот Сателитски снимки открија нови кинески објекти на границата со Индија е превземен од Reporter.mk.