Семејството Трамп со децении го криеле своето германско потекло

Семејството на американскиот претседател Доналд Трамп, со децении го криело своето германско потекло, пишува Hiatory.com. Има повеќе од еден век, како Фридрих Трамп, купил еднонасочна карта за Америка, а сега неговиот внук стана 45. претседател на САД и се бори за уште еден мандат. Фридрих Трамп, на 7. октомври, 1885 година, како 16. годишен германски бербер, … Continue reading Семејството Трамп со децении го криеле своето германско потекло

Текстот Семејството Трамп со децении го криеле своето германско потекло е превземен од Reporter.mk.