Шведскиот модел е изум на секта, доктор открива зошто во земјата многу починале од коронавирус

Еден од најгласните шведски критичари на националната стратегија во борба против коронавирусот, професорот Бјорн Олсен, тврди дека недостатокот на критичко размислување, како здравствените агенции и шведските медиуми, создале опкружување кое наликува на секта и кое води до непотребна смрт. Докторот за инфективни болести Олсен изјавил дека Шведска би можела да избегне многу негативни последици, ако … Continue reading Шведскиот модел е изум на секта, доктор открива зошто во земјата многу починале од коронавирус

Текстот Шведскиот модел е изум на секта, доктор открива зошто во земјата многу починале од коронавирус е превземен од Reporter.mk.