Сметката од корона-кризата нема да ја платат богаташите, туку обичниот човек

Германски професор по економија Хајнц Јозеф Бонтруп, во текст за „Франкфуртер рундшау“, посочува дека богаташите нема да претрпат никаква штета од таканаречената пандемија на коронавирус. Хајнц вели дека цената за сето ова што се случува ќе ја плати обичниот човек. „Богаташите, кои заработуваат и од кризата предизвикана од Ковид 19, нема да претрпат никаква штета, … Continue reading Сметката од корона-кризата нема да ја платат богаташите, туку обичниот човек

Текстот Сметката од корона-кризата нема да ја платат богаташите, туку обичниот човек е превземен од Reporter.mk.