СЗО бара итна забрана за продажба на живи диви животни на пазари за храна

Светската здравствена организација (СЗО), поддржана од клучни партнери, издаде ново упатство во кое се вели дека животните, особено дивите животни, „се извор на повеќе од 70 проценти од сите појавни заразни болести кај луѓето, од кои многу се предизвикани од нови вируси“. И затоа, Здравствената агенција на Обединетите нации денеска ги повика државите да ја … Continue reading СЗО бара итна забрана за продажба на живи диви животни на пазари за храна

Текстот СЗО бара итна забрана за продажба на живи диви животни на пазари за храна е превземен од Reporter.mk.