(Видео) Благодарение на коронавирусот, малкумина станаа милијардери преку ноќ

Мал број на Американци поради епидемијата на опасниот вирус, коронавирусот, преку ноќ станаа милијардери. Оттка се јавија голем број теоретичари на заговор, кои тврдат дека овој вирус намерно бил пуштен во Кина, се со цел некои луѓе остварат значителни добивки како во фармацевската индустрија, така и на светските берзи.

Некои инвестори кои играле на картата пад на американските акции, оствариле значителна добивка за време на минатонеделната продажба. Пазарите се намалиле поради загриженоста од ширењето на коронавирусот.

Продавачите кои се надевале дека ќе профитираат од продажбата на позајмените акции и нивните подоцнежни откупи по ниска цена, во текот на последната недела од месец февруари, забележале неделен профит од 104,77 милијарди долари.

Тоа е голем скок во однос на претходната недела кога овој профи изнесувал 3,25 милијарди американски долари добивка од хартии од вредност. Ваков пресврт настана во текот на неделата во која се продаваше сè и сешто, од акции па преку широк спектар на валути и на крајот злато.

Текстот (Видео) Благодарение на коронавирусот, малкумина станаа милијардери преку ноќ е превземен од Reporter.mk.