(Видео) Доктор Ник Бегиќ го разоткрива постоењето на ХААРП

ХААРП или програмата за активно високофреквентно истражување, веќе повеќе од дваесет години е релоциран во цивилниот сектор.

Американската војска се одлучила на ваков чекор откако програмата решила да ја предаде во институционални раце, поточно на Универзитетот Аљаска.

Преку контроверзната програма се проучува јоносферата и истата често е поврзана со нејзината манипулација на времето преку патот на фреквенциите, а наводно може да ги помести и тектонските плочи, што повремено доведува до големи потреси.

Андрија Пухариќ во педесетите и шеесетите години од минатиот век спроведувал експерименти со ваквата програма, преку која можел да го контролирал човечкиот ум.

На почетокот на деведесетите години во својата книга ова го разоткрива Ник Бегиќ.

Тој гостувал и кај познатиот американски водител Алекс Џонс каде говорел на оваа тема.

Братот на Ник Бегиќ е познат сенатор и беше еден од клучните советници во текот на двата мандата на Барак Обама во Белата куќа.

Текстот (Видео) Доктор Ник Бегиќ го разоткрива постоењето на ХААРП е превземен од Reporter.mk.