(Видео) Германците прават посебни фрижидери за чување на вакцините за коронавирус

Додека светот го чека развојот на првите вакцини против коронавирус, Германците размислуваат и за адекватно складирање на милион дози од истите. Германската компанија „Биндер“ почна со производство на посебни фрижидери, специјализирани за чување на вакцини против коронавирус, на температура од минус 80 степени Целзиусови. Вработените во технолошката компанија VA-Q-TEC, подготвуваат кутии со многу ниски температури … Continue reading (Видео) Германците прават посебни фрижидери за чување на вакцините за коронавирус

Текстот (Видео) Германците прават посебни фрижидери за чување на вакцините за коронавирус е превземен од Reporter.mk.