(Видео) Израел го призна создавањето на ИСИС далечната 1990 година

Одамна пред создавањето на ИСИС во 2006 година, објавено е интервју на C-SPAN TV кое било направено во 1990 година, кое покажува дека терористичката организација всушност е создадена од страна на Израел.

Некои велат дека станува збор за случајност, но дали е така особено кога станува збор за тероризмот и тајните служби.

Од видеозаписот:

„C-SPAN TV го спровела интервјуто каде новинарот за гостин го имал Дан Равив, автор на книгата „Секој шпион е принц“. Книгата е содржајна со целокупната историја на израелската заедница на известувачки друштва“.

„Во еден момент новинарот го прашал авторот да го објасни размислувањето за постапката на правењето и давањето картички во јавноста, од тајната служба на Мосад, картички кои биле слични на оние кои ги има ЦИА или МИ6.

„Кога тајната служба на Израел ќе се преведе на англиски се добива името „ИСИС“ – Израелска Тајна Известувачка Служба (Izrael Secret Inteligence Service). Нешто како британскиот модел“, наведува авторот на книгата Дан Равив.

„ИСИС“ не е создаден во Ирак во 2006 година, или пак во Сирија, која сега го носи името „ИСИЛ“, нешто што само мејнстрим медиумите го известуваат и посакуваат да веруваме во тоа.

Обама ја нарекува ИСИС терористича организација, иако всушност зад нив стои Израел.