(Видео) НЛО снимено во вечерните часови над Кина

Жителите на неколку кинески градови имале можност да забележат необична слика на небото. Бел објект околу кој се забележала беа светлина се појавил на ноќното небо над Пекинг.

Настанот го снимиле некои од жителите на покраината Шанси и Вантрешна Монголија.

Необичната слика ја забележале огромен број на луѓе, а многумина се потрудиле да забелажат убедливи снимки. Откако на социјалните мрежи видеата и фотографиите се појавија во неизмерен број, почнаа да се шират бројни теории на заговор за потеклото на мистериозниот објект.

Најчесто во коментарите се забележувало дека станува збор за неидентификуван летечки објект. Кинеските медиуми од друга страна ја смируваат јавноста и пишуваат дека белата светлина веројатно потекнува од трагите кои ги оставаат авионите кои летаат на големи височини.

 

 

Текстот (Видео) НЛО снимено во вечерните часови над Кина е превземен од Reporter.mk.