(Видео) Нострадамус го предвидел пожарот на Нотр Дам

Најпознатиот пророк во светската историја, Нострадамус, пред точно 500 години напишал во своите списи за пожарот што ќе се случи во катедралата Нотр Дам во Париз.

Наводно од неговите стихови јасно е дека жителите во Франција и Италија (земја во која се наоѓа Ватикан) ќе бидат најмногу емоционално погодени, а овој настан, според наводите и толкувањата на споменатата поезија, е вовед во она што тој го вели „враќањето на злото кое ќе се појави во второто столетие“.

Еден од зборовите кои преовладува во списите на Нострадамус е „емоција“ и се поклопува со она што Емануел Макрон го споменал на својот твитер-профил кога го опишал она што се случило со катедралата.

„Нотр Дам е во пламен. Католиците, сите Французи, како и сите граѓани сме тажни што гори дел од нас“, напишал Макрон.

Пожарот во катедралата за кој пренесоа сите светски медиуми, според првите претпоставки, настанал поради лошите градежни изведби при нејзината реставрација.

Во пожарот се сруши структурата на главната кула. На крај околу 500 француски пожарникари успеале да ја стават ситуацијата со пожарот под контрола.

(Видео) Гори катедралата Нотр Дам во Париз

Текстот (Видео) Нострадамус го предвидел пожарот на Нотр Дам е превземен од Reporter.mk.