(Видео) Пропадна планот на Бил Гејтс за помрачување на Сонцето

Шведска вселенска компанија се откажа од контроверзниот експеримент, геоинженеринг, чија цел била испуштање на аеросол во атмосферата, со цел да го затемне Сонцето и на тој начин да го спречи глобалното затоплување. Проектот го покренале истражувачи од Унвиерзитетот Харвард, а меѓу останатите го финансирал и Бил Гејтс. Проектот се покажал премногу контроверзен и поттикнал жестоко … Continue reading (Видео) Пропадна планот на Бил Гејтс за помрачување на Сонцето

Текстот (Видео) Пропадна планот на Бил Гејтс за помрачување на Сонцето е превземен од Reporter.mk.