(Видео) Слетувањето на Месечината е снимено на Невада, тврди „Викиликс“

Меѓународната непрофитна организација коjа издава преданија на приватни, тајни и доверливи медиуми од анонимни извори на известување и пропусти на вестите „Викиликс“, објави снимка од прочуеното слетување на Месечината, претставувајќи го настанот како лажен.

Оргранизацијата која ја основаше Жулијан Асанж, тврди дека слетувањето на Месечината, не е снимено на земјиниот сателит.

На снимката „Викиликс“ тврди дека космонаутите чекорат и се шетаат по пустината Невада, која би требало да претставува Земјиниот сателит.

Во потписот на снимката „Јутјуб“ каналот се повикува на „Викиликс“.

Текстот (Видео) Слетувањето на Месечината е снимено на Невада, тврди „Викиликс“ е превземен од Reporter.mk.