(Видео) Сондата на НАСА открила необичен радиосигнал во атмосферата на Венера

Сондата на НАСА, „Паркер“ за време на блискиот прелет покрај Венера во јули 2020 година открила невообичаен радиосингал, пренесуваат медиумите. Сондата се наоѓала на само 833 километри над површината на планетата, кога го примила радиосигналот со ниска фреквенција. За оние кои помислиле дека се работи за радиосигнал од некоја вонземска цивилизација, која се крие под … Continue reading (Видео) Сондата на НАСА открила необичен радиосигнал во атмосферата на Венера

Текстот (Видео) Сондата на НАСА открила необичен радиосигнал во атмосферата на Венера е превземен од Reporter.mk.