(Видео) Утврдено како се појави коронавирусот на луксузниот крузер од каде почна да се шири заразата низ светот

Објавена е студија која објаснува како коронавирусот почнал да се шири на крајот на минатата година и на почетокот на оваа. Студијата утврдува како 700 луѓе од крузерот „Дајамонд принцес“, кој беше едно од жариштата од каде почна да се шири вирусот низ светот, се заболеле. Во студијата објавена во американското списание PNAS, се вели … Continue reading (Видео) Утврдено како се појави коронавирусот на луксузниот крузер од каде почна да се шири заразата низ светот

Текстот (Видео) Утврдено како се појави коронавирусот на луксузниот крузер од каде почна да се шири заразата низ светот е превземен од Reporter.mk.