(Видео) Закон кој ја докажува изборната измама, како статистичарите ги анализирале изборните резултати во САД

Поради тоа што претседателските избори во САД во 2020 година беа оспорувани од страна на републикснките полтичари и претседателот Доналд Трамп, посочувајќи за измама, некои експерти се обиделе со статистичка анализа да утврдат дали станува збор за фер игра. Од анализираните податоци во неколку држави, се покажале чудни статистички појави во збирните гласови за демократскиот … Continue reading (Видео) Закон кој ја докажува изборната измама, како статистичарите ги анализирале изборните резултати во САД

Текстот (Видео) Закон кој ја докажува изборната измама, како статистичарите ги анализирале изборните резултати во САД е превземен од Reporter.mk.