За Бил Гејтс зимата ќе биде полоша од летото, милијардерот со песимистични прогнози за коронавирусот

Основачот на „Мајкрософт“ Бил Гејтс предвидува дека оваа есен за Америка ќе биде полоша од летото, што се однесува на последиците од пандемијата со коронавирусот. „Броевите се во пораст“, вели Гејтс во интервју за „Политико“ и најави дека е можно да дојде до засилување на трансмисијата на виусот, имајќи го во предвид студеното време, а … Continue reading За Бил Гејтс зимата ќе биде полоша од летото, милијардерот со песимистични прогнози за коронавирусот

Текстот За Бил Гејтс зимата ќе биде полоша од летото, милијардерот со песимистични прогнози за коронавирусот е превземен од Reporter.mk.