AI „халуцинира“, а еве зошто е тоа проблем

„Ако изворите на вештачката интелигенција се халуцинации, таков е и крајниот резултат“ Новиот извештај на Форбс открива дека Perplexity, чудна алатка за пребарување на вештачка интелигенција заглавена во плагијати и…

Текстот AI „халуцинира“, а еве зошто е тоа проблем е превземен од USB.mk.