„AI може да го уништи човештвото за само две години“

Елизер Јудковски, познат истражувач и експерт за вештачка интелигенција, зборуваше со ново предвидување за иднината на човештвото. „Ако ме ставите до ѕид и ме натерате да понудам веројатности за некои…

Текстот „AI може да го уништи човештвото за само две години“ е превземен од USB.mk.