Alibaba лансира свој AI чет-бот во стилот на ChatGPT

Кинескиот технолошки гигант Alibaba го најави доаѓањето на својата вештачка интелигенција во стилот на ChatGPT технологија наречена Tongyi Qianwen. Alibaba има намера да го интегрира четботот во целиот свој бизнис…

Текстот Alibaba лансира свој AI чет-бот во стилот на ChatGPT е превземен од USB.mk.