Алтман: Загриженоста за вештачката интелигенција е преценета, таа ќе го промени светот помалку отколку што мислиме

Основачот и извршен директор на OpenAI, Сем Алтман, зборуваше на 54-тиот годишен состанок на Светскиот економски форум во Давос. Тој истакна дека загриженоста за вештачката интелигенција (AI) е преценета и…

Текстот Алтман: Загриженоста за вештачката интелигенција е преценета, таа ќе го промени светот помалку отколку што мислиме е превземен од USB.mk.