Американците прават извештај за законите насочени кон вештачката интелигенција

Лидерите на Претставничкиот дом на САД денеска објавија дека се подготвуваат да формираат двопартиска работна група за истражување на потенцијалните закони за решавање на загриженоста за вештачката интелигенција. Претседателот на…

Текстот Американците прават извештај за законите насочени кон вештачката интелигенција е превземен од USB.mk.