Американската војска сака да создаде армија од роботи, а целта е да испрати порака до оваа земја

Војската на САД има нова иницијатива, чија цел е да создаде достапни и разновидни роботски системи во повеќе домени, со што ќе се промени пејзажот на конфликтот и стратешката одбрана….

Текстот Американската војска сака да создаде армија од роботи, а целта е да испрати порака до оваа земја е превземен од USB.mk.