Американски документи: Русија се обидува да го нападне Старлинк во Украина со тајно оружје

Русија се обидува да употреби тајно оружје за да го блокира пристапот на украинската војска на интернет преку Старлинк, објави Вашингтон пост, повикувајќи се на доверлив извештај на американското разузнавање…

Текстот Американски документи: Русија се обидува да го нападне Старлинк во Украина со тајно оружје е превземен од USB.mk.