Археолозите во Сибир пронајдоа сочувани тела на мечки стари 40.000 години

Археолозиите во Сибир пронајдоа останки на две мечки, за кои се проценува дека живееле пред 39.000 години. Необично е тоа што телата на овие животни се совршено сочувани. Тие се…

Текстот Археолозите во Сибир пронајдоа сочувани тела на мечки стари 40.000 години е превземен од USB.mk.