Астероид со големина на Бурџ Калифа се движи со огромна брзина кон Земјата

Астероид кој одговара на големината на највисоката зграда во светот, Бурџ Калифа, се движи со огромна брзина кон Земјата. Покрај нашата планета треба да мине во недела, на 29 ноември….

Текстот Астероид со големина на Бурџ Калифа се движи со огромна брзина кон Земјата е превземен од USB.mk.