Астероидот кој ги уби диносаурусите ја создаде амазонската прашума

Научниците сметаат дека денешните тропски дождовни шуми во регионот Амазон се создадени по огромниот удар на астероид за кој се смета дека е одговорен за крајот на ерата на диносаурусите….

Текстот Астероидот кој ги уби диносаурусите ја создаде амазонската прашума е превземен од USB.mk.