„АстраЗенека“ ќе спроведе дополнителни клинички исптувања на вакцината

Вакцината против Ковид-19 развиена од британската лабораторија „АстраЗенека“ и Универзитетот во Оксфорд, бара понатамошно истражување, рече извршниот директор на „АстраЗенека“ по критиките за објавените резултати за ефикасноста. „Сега, кога се…

Текстот „АстраЗенека“ ќе спроведе дополнителни клинички исптувања на вакцината е превземен од USB.mk.