Астронаутите инсталираа нови соларни панели на ISS

Двајца астронаути инсталираа нови соларни панели на Меѓународната вселенска станица (ISS) за време на вселенската прошетка во петокот. Американската вселенска агенција НАСА објави дека астронаутите Стив Бовен и Вуди Хобург…

Текстот Астронаутите инсталираа нови соларни панели на ISS е превземен од USB.mk.