Астронаутите се вратија од вселената во капсулата на Елон Маск

Четворица астронаути, тројца Американци и Јапонец, вчера ја напуштија Меѓународната вселенска станица во капсула на SpaceX и успешно се вратија на Земјата. Тие минаа 160 дена во вселената, а вчера наутро…

Текстот Астронаутите се вратија од вселената во капсулата на Елон Маск е превземен од USB.mk.