Астронаутите за шест месеци во вселената ги оштетуваат своите коски како за две децении на Земјата

Истражувањето покажа дека астронаутите на шестмесечна мисија доживеале губење на коскената маса еднакво на две децении на Земјата, при што патувањето во вселената исто така врши притисок врз кардиоваскуларниот систем…

Текстот Астронаутите за шест месеци во вселената ги оштетуваат своите коски како за две децении на Земјата е превземен од USB.mk.