Астрономите забележале повторлив радиосигнал, што ги довел до егзопланета со големина на Земјата

Астрономите открија повторлив радио сигнал кој доаѓа од егзопланета и ѕвездата околу која орбитира. Овој систем е оддалечен 12 светлосни години, а сигналот покажува дека планетата со големина на Земјата…

Текстот Астрономите забележале повторлив радиосигнал, што ги довел до егзопланета со големина на Земјата е превземен од USB.mk.