Австрија и Германија развиваат соларни автопати

Истражувачки центри во Австрија и Германија започнале со заеднички проект чија цел е развој на соларна централа на кров од автопатот, наречена PV-SÜD Австрискиот институт за технологија (AIT) се здружил…

Текстот Австрија и Германија развиваат соларни автопати е превземен од USB.mk.