Бараат помош од машина: Севиља користи вештачка интелигенција за да ангажира играчи

Шпанскиот фудбалски клуб Севиља ќе користи вештачка интелигенција за да го подобри процесот на доведување нови играчи. Севиља соработува со IBM за да користи алатка за вештачка интелигенција наречена Scout…

Текстот Бараат помош од машина: Севиља користи вештачка интелигенција за да ангажира играчи е превземен од USB.mk.