Бил Гејтс: AI носи револуција како интернетот или мобилните телефони

Ко-основачот на Microsoft, Бил Гејтс, вели дека развојот на вештачката интелигенција (AI) е најважниот технолошки напредок во последните децении. На својот блог, тој ја нарече вештачката интелигенција фундаментална и ја…

Текстот Бил Гејтс: AI носи револуција како интернетот или мобилните телефони е превземен од USB.mk.