Бил Гејтс: Ниту вакцината можеби нема да може да го спречи коронавирусот

Според мислењето на основачот на Microsoft, најверојатно вакцината ќе биде најкорисна само за индивидуална заштита. Создавањето вакцини не гарантира целосно оздравување и спречување на новиот тип на коронавирус, смета основачот…

Текстот Бил Гејтс: Ниту вакцината можеби нема да може да го спречи коронавирусот е превземен од USB.mk.