Бил Гејтс: Пандемијата го запре напредокот во борбата против сиромаштијата и болестите

Пандемијата на коронавирус го запре 20-годишниот напредок во борбата против сиромаштијата и болестите, според основачот на „Мајкрософт“, Бил Гејтс. Извештајот на Фондацијата „Бил и Мелинда Гејтс“, покажува дека скоро според…

Текстот Бил Гејтс: Пандемијата го запре напредокот во борбата против сиромаштијата и болестите е превземен од USB.mk.