Blue Origin во декември ќе испрати шест туристи во вселената

Компанијата Blue Origin се подготвува да испрати нови туристи во вселената, беше потврдено преку Twitter. Ова ќе биде првпат ракетата на Blue Origin да полета со шест патници, а по…

Текстот Blue Origin во декември ќе испрати шест туристи во вселената е превземен од USB.mk.