„Боинг“ почнува со тестирања на повлечениот модел „737 Макс“

Компанијата „Боинг“ треба да реализира тест летови на повлечениот модел „737 Макс“, во обид неделава повторно авионот да го врати на небото. Планирано е пилотите и техничките експерти да имаат…

Текстот „Боинг“ почнува со тестирања на повлечениот модел „737 Макс“ е превземен од USB.mk.