Boom подготвува суперсоничен авион, United Airlines веќе испрати нарачка

Американската компанија Boom е чекор поблиску до целта за „оживување“ на суперсонични летови, откако објави план за изградба на производствена фабрика на меѓународниот аеродром „Педмеонт Триад“ во Северна Каролина. Кога фабриката…

Текстот Boom подготвува суперсоничен авион, United Airlines веќе испрати нарачка е превземен од USB.mk.