Британците го тестираа првиот летечки автомобил (ВИДЕО)

Лондонската стартап компанија Bellwether Industries објави снимка од првиот лет на својот прототип на летечки автомобил Volar. Компанијата смета дека луѓето ќе патуваат со летечки автомобили во следните десет години….

Текстот Британците го тестираа првиот летечки автомобил (ВИДЕО) е превземен од USB.mk.