Дали вештачката интелигенција наскоро ќе го уништи човештвото?

Очигледно, ова е тема на секоја вечера и за време на неврзани муабети. Ако се најдете како разговарате за вештачка интелигенција (AI) со некој што е вешт во IT, знајте…

Текстот Дали вештачката интелигенција наскоро ќе го уништи човештвото? е превземен од USB.mk.