Данската војска тестираше електрични авиони (ВИДЕО)

Данската армија ги тестираше своите сосема нови електрични авиони. Данците тврдат дека електричните авиони се поевтини за користење и дека нивната еколошки прифатлива технологија има потенцијал. Двата авиона Velis Electro…

Текстот Данската војска тестираше електрични авиони (ВИДЕО) е превземен од USB.mk.