Долготрајни батерии за електрични автомобили: Научниците од Харвард направија голем чекор напред

Истражувачите со децении пробуваа да го искористат потенцијалот на цврстите литиум-метални батерии кои држат значително повеќе енергија во истиот волумен и се полнат за мал дел од времето во споредба…

Текстот Долготрајни батерии за електрични автомобили: Научниците од Харвард направија голем чекор напред е превземен од USB.mk.