Џејмс Камерон: Доцна е, вештачката интелигенција го презеде приматот

Режисерот Џејмс Камерон верува дека вештачката интелигенција би можела да биде на пат настаните слични на оние во „Терминатор“ да станат реалност. Поминаа речиси четириесет години од објавувањето на првиот…

Текстот Џејмс Камерон: Доцна е, вештачката интелигенција го презеде приматот е превземен од USB.mk.